Nieuws

Geplaatst op  22-12-2017

Xerus nieuwsbrief december 2017

 

Xerus nieuwsbrief december

Gratis inzage in handelsregister KvK

Ondernemers kunnen voortaan per jaar dertig gratis inzages krijgen in ondernemingen die in het Handelsregister staan ingeschreven. Hiermee wil de Kamer van Koophandel (KvK) het raadplegen van het Handelsregister laagdrempeliger maken.

Lees verder 

Geplaatst op  21-7-2017

Xerus nieuwsbrief juli 2017

 

Xerus nieuwsbrief juli

Bedraf onder €100? Schrijf een eenvoudige factuur uit

Alle facturen die u uitreikt, moeten voldoen aan de wettelijke eisen. Voldoet uw factuur niet, dan riskeert u een boete van maximaal € 5.278 (per gebrek per factuur!). Reikt u facturen uit met een vergoeding niet hoger dan € 100 (inclusief btw), dan gelden minder eisen en kunt u een eenvoudige factuur uitreiken.

Lees verder 

Geplaatst op  31-5-2017

Xerus nieuwsbrief mei 2017

Voor zomerreces meer duidelijkheid over handhaving Wet DBA

Vanwege de grote onrust en onzekerheid over de Wet DBA krijgen zzp'ers en opdrachtgevers langer de tijd om zich aan te passen aan deze wet. De handhaving is opgeschort tot in ieder geval 1 januari 2018. Of deze opschorting nog wordt verlengd, daarover volgt nog vóór 7 juli 2017 meer duidelijkheid.

Lees verder 

Geplaatst op 3-3-2017

Xerus nieuwsbrief maart 2017

ZZP'ers beveiligen internet onvoldoende

Te veel ZZP’ers beveiligen de eigen internetverbinding slecht. Wachtwoorden van draadloze netwerkverbindingen worden bijna nooit vervangen, ZZP’ers ontvangen regelmatig phishing mails en ook telefoons worden slecht beschermd tegen virussen. Terwijl bijna de helft van de ondervraagde ZZP’ers aangeeft wel eens een virus op zijn of haar computer te hebben gehad. 
 

Geplaatst op 15-12-2016

Xerus nieuwsbrief december 2016

Hoe zit het ook alweer met de zelfstandigen aftrek?

Hoewel een zakelijke rekening niet verplicht is, wordt in de meeste gevallen geadviseerd om jouw zakelijke en privé- inkomsten en uitgaven zo goed mogelijk gescheiden te houden. Waarom zakelijk bankieren doorgaans meer voor- dan nadelen heeft, lees je in dit artikel.

Lees verder 

 

Geplaatst op 12-07-2016

Xerus nieuwsbrief juli 2016

Waar moet je op letten bij een modelovereenkomst

Sinds 1 mei van dit jaar worden er voor zzp'ers geen VAR’s meer verstrekt, maar moet er worden gewerkt met modelovereenkomsten. Vanaf 1 mei 2016 geldt een transitieperiode van 1 jaar. In dat jaar zal de Belastingdienst zzp'ers en opdrachtgevers informeren. De Belastingdienst zal dan geen naheffingen en boetes opleggen als partijen voldoende hebben gedaan om volgens de Wet DBA te werken.

Lees verder